Zoeken in deze blog

vrijdag 16 maart 2012

De Dew Mandir

We begonnen de dag bij de Dew Mandir, op de Gaslaan. Een Mandir is een heilige tempel voor de hindoes. De Dew Mandir was kleiner dan ik had verwacht, maar toch verbluffend mooi. Bij aankomst moesten we onze schoenen uitdoen, zodat we geen vuil mee naar binnen brachten.

Daarna vertelden de Pandit ons het een en ander over het hindoeïsme. Een Pandit is een Priester voor de hindoes, net zoals een Imam voor de Moslims. Hij vertelde dat de Mandir word

geholpen door vrijwilligers. Er zijn verschillende soorten Goden bij de hindoes.
Bijvoorbeeld: Shiva, Vishnu, Hanuman en Ganesh(a).
Elke God saat symbool voor iets anders. Het hindoeïsme is een polytheïstische godsdienst.
Dat wil zeggen dat het een godsdienst is met meerdere Goden. Het tegenovergestelde daarvan is het monotheïsme. Dat is een godsdienst met 1 God, Bijvoorbeeld de Islam of het Christendom.
De Pandit vertelde dat alle hindoes een Huispandit hebben, Die word bijvoorbeeld geroepen als iemand ziek is. Het Hindoeïsme heeft bepaalde heilige kleuren als geel en oranje. In een Mandir wordt er vaak wierook aangestoken en zitten de mensen op de grond voor een betere band met de aarde. Als je als eerste een Mandir inkomt moet je de bellen die er hangen luiden, om de Goden te laten horen dat er iemand binnenkomt. Aan het einde was er voor iedereen zoetigheid en drinken.

Door: Prevish

1 opmerking:

  1. Leuke lay out. ik ben benieuwd hoe de complete blog eruit komt te zien.

    BeantwoordenVerwijderen