Zoeken in deze blog

donderdag 22 maart 2012

Zijn hindoes echte feestbeesten?

Voor deze vraag gaan we naar een Mandir. Want zijn Hindoes nou feestbeesten of niet? Mijn eerste antwoord was: Eigenlijk zijn er zoveel feesten dat het elke dag feest kan zijn. Maar dat doen ze natuurlijk niet. De grootste en populairste twee zijn de Holi en de Divali.

De Moskee: diplomaten

Hi! Lezers van mijn blog!
Vandaag natuurlijk weer een geweldige dag gehad. De hele dag met school door de stad gewandeld en met de tram naar Ypenburg en Oud Rijswijk geweest.

Echt een heel vermoeide dag. Blij dat ik nu thuis ben! Maar nu moet ik een blog gaan schrijven over diplomaten, nou ja zeg hoe verzin je het hé? Blogs schrijven over wat ik heb meegemaakt elke dag en over wat ik gedaan heb vind ik wel makkelijk maar dit?! Ik ga denk ik zo beginnen:

De Turkse gemeenschap

Donderdag 15 maart
Als ik het goed gehoord heb, heet deze moskee ‘Aksa’. De man die ons alles ging vertellen vond ik heel aardig/sympathiek . Hij vond het leuk om te vertellen en daardoor ga je het zelf ook leuk vinden. Hij was een lid van het bestuur.
Hij vertelde hoe de Turkse gemeenschap aan het gebouw kwam (daar zit een heel verhaal achter). Hier komt het verhaal.

Mescidi Asqa Moskee

Woensdag is de tweede klas naar de Mescidi Aqsa moskee. Deze moskee heeft een bijzondere geschiedenis en dat is waar ik het over ga hebben.
Het gebouw werd in 1842 ontworpen als Hoogduitse synagoge door architect Roodenburg

in opdracht van het bestuur van de askenazisch joodse gemeente in Den Haag. In 1844 werd de synagoge in gebruik genomen. De synagoge lag middenin de toenmalige Haagse Jodenbuurt.

Schoenen uitdoen in de Moskee

Moslims doen voordat ze een moskee bezoeken altijd hun schoenen uit. Dat doen ze uit respect voor Allah. Er zit een heleboel vuil aan je schoenen van de straat, en daarom vinden moslims het niet gepast om hun schoenen aan te houden tijdens een bezoek aan iets wat het huis van god is. ik snap wel dat ze dat doen, er staan veel mooie dingen in een moskee en als daar vuil op komt zou ik ook zo'n verbod maken.

De Mandir: de kleding


Als een hindoe naar de mandir gaat draagt hij/zij meestal traditionele kleding. Zoals de sari, een lap stof die vijf tot zeven meter lang kan zijn en één meter breed is, die de vrouwen om zich heen slaan. De meeste sari’s zijn van een mooie stof met allemaal verschillende patronen erin geweven.