Zoeken in deze blog

vrijdag 23 maart 2012

Hoeveel mensen bezoeken de Moskee?

Vandaag, tijdens het Tweedeklassenproject, zijn we in een Moskee in Den Haag geweest, hier zag ik dat alle moslims tijdens het bidden op de grond knielen (er zijn bijna geen stoelen en soms moet je je eigen kleedje meenemen). Op het tapijt waren kleine ruimtes ingedeeld, voor elke moslim één. Hieraan kon je aflezen hoeveel moslims er precies in de Moskee passen.

Tijdens het gesprek vertelde de man dat er vrijdag (heilige dag van de moslims) ongeveer 1500 moslims de Moskee bezoeken. Op feestdagen bestaat dit aantal zelfs uit 2000 tot 2500 moslims. Op de overige dagen bestaat dit uit een paar honderd (ca. 400). Bijna altijd bidden mannen en vrouwen apart, als ze dit samen zouden doen, zou dit in de ogen van moslims ‘onreine’ gedachten opwekken. Echter staat dit in de Koran niet duidelijk beschreven, in een van de oudste moskeeën in Mekka bidden de mannen en vrouwen dan ook gezamenlijk.
Voordat je de Moskee binnengaat moet je wel goed op een paar regels letten:
1. Het is belangrijk dat je losse en schone kleren draagt, het mag niet de vorm van je lichaam tonen.
2. Natuurlijk mag je geen schoenen aan.
3. Je moet schoon zijn, voor het gebed was je jezelf in een bepaalde volgorde: Eerste je voorhoofd, daarna je neus en mond, dan je handen en armen, dan weer je hoofd en als laatste je voeten.

De top 3 Moskeeën (waar de meeste mensen in kunnen en qua omvang):



1. Masjid al Haram in Mekka waar er plaats is voor 4.000.000 moslims! (400.800 m2)






2.Masjid al Nabawi in Mekka waar er plaats is voor 1.000.000 moslims! (400.500 m2)













3. Imam Ridha Shrine in Mashhad (Iran) waar er plaats is voor 700.000 moslims! (598.000 m2)










Geen opmerkingen:

Een reactie posten