Iedereen gaat wel is naar het centrum. De meeste mensen kennen dan ook het Rabbijn Maarsenplein. Daar dichtbij zit de Bezemstraat. Daarom werd het vroeger ook het bezemplein genoemd. Vroeger zat er op dat plein geen eettentjes en mooie woningen maar onder andere een school die heel belangrijk was. Daarover ga ik nu iets vertellen:
Zoeken in deze blog
woensdag 4 april 2012
De vluchtelingensynagoge aan de Stille Veerkade
De vluchtelingensynagoge aan de Stille Veerkade is net als de Jordaan in Amsterdam een belangrijke plek voor de Joden in Nederland.
Er waren in 1940 maar liefst 17.000 Joden in Den Haag, en het grootste deel woonde in de wijk vlakbij deze Synagoge.
Tot 1940 konden de Joden zich hier rustig te vestigen. Maar dat veranderde toen de Duitsers vielen Nederland binnen.
Meer dan 14.000 van de 17.000 Joden zijn helaas in de Tweede Wereldoorlog naar concentratiekampen gestuurd.
Daarvan is een bordje te vinden op de Synagoge.
Door: Floris
De Hindoestaanse gemeenschap
Ik was erg onder de indruk van de Mandir waar mijn klas een bezoek aan bracht, er werdt ons daar verteld dat de Hindoestanen al meerdere duizenden jaren voor CHR. leefden!! Wat ik ook erg interessant vond was dat wetenschappen die wij (de westerlingen) nu gebruiken al lang door de Hindoestanen waren bedacht of uitgevonden, en via de Arabieren naar het westen werden gebracht.
De geuren in de Mandir
Er zijn heel veel verschillende geuren in de Mandir, de meest gebruikte geur is wierrook en daar zijn ook weer heel veel verschillende soorten in; in totaal ongeveer 50. Wierrook zorgt er volgens het Hindoeïsme voor dat je chakra’s worden gestimuleerd, waardoor je beter en dieper kunt mediteren.
Abonneren op:
Posts (Atom)