Zoeken in deze blog

woensdag 4 april 2012

De geuren in de Mandir

Er zijn heel veel verschillende geuren in de Mandir, de meest gebruikte geur is wierrook en daar zijn ook weer heel veel verschillende soorten in; in totaal ongeveer 50. Wierrook zorgt er volgens het Hindoeïsme voor dat je chakra’s worden gestimuleerd, waardoor je beter en dieper kunt mediteren.

Ook worden er veel vuuroffers gebracht aan de vele goden die Hindoes hebben. Bij die vuuroffers worden ook veel geurstoffen bij de andere brandstoffen gelegd en in brand gestoken. Bij een vuuroffer is de gedachte dat alles in de Mandir gereinigd moet worden door middel van allerlei geuren.
Het hindoeïsme heeft voor een deel wel gelijk. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat verschillende soorten wierrook een positief effect hebben op de geest. Toen we in de Mandir zaten, waren van de negentig kinderen maar een paar aan het praten. En als ze dan aan het praten waren, was dat maar heel even en dat is normaal helemaal niet zo.
Ik weet niet of de geuren van een vuuroffer alles reinigen, maar het lijkt me niet erg vreemd, want wierrook bijvoorbeeld zorgt er voor dat je beter kunt mediteren en daarvoor moet je geest ‘leeg’ zijn. Alleen denk ik wel dat je kleding daarna alleen nog maar naar wierrook ruikt.

Door: Jasper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten