Zoeken in deze blog

donderdag 22 maart 2012

Zijn hindoes echte feestbeesten?

Voor deze vraag gaan we naar een Mandir. Want zijn Hindoes nou feestbeesten of niet? Mijn eerste antwoord was: Eigenlijk zijn er zoveel feesten dat het elke dag feest kan zijn. Maar dat doen ze natuurlijk niet. De grootste en populairste twee zijn de Holi en de Divali.
Holi is het hindoestaanse feest voor Nieuwjaar. Alleen valt het voor ons in de lente. De Divali is een lichtfeest waar de goden een grote rol spelen. Sommige feesten worden openbaar gevierd, andere in een een besloten kring. Voor hindoes zijn de goden vooral belangrijk en je zal ook opvallen dat er veel feestdagen aan hen zijn gewijd.

Dus het antwoord op de vraag is: Ja! Hindoes zijn feestbeesten! Of dat nou in India is of aan de andere kant van de wereld, ze zullen het blijven doen. Het is daarom ook leuk dat het in Den Haag gebeurd. Ook zijn de hindoes aardige, behulpzame en vrolijke mensen. We werden er erg gastvrij toegelaten, hebben drankjes en koekjes gekregen en een uitleg over het Hindoeïsme. Als ik nu het Hindoeïsme in een zin zou moeten zeggen zou ik zeggen: ‘’Het hindoeïsme is geen godsdienst, maar een levensstijl.’’
Door: Auke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten